Hidrolik model 1970’lerin baþýnda geliþtirilmiþtir ve yaygýn olarak kullanýlmaktadýr. Sýzýntý tespiti için bir hidrolik modelin geliþtirilmesi, sýzýntý noktalarýnýn yerini belirlemek ve hidrolik model kalibrasyonunu iyileþtirmek için birçok fayda saðlar.
Su daðýtýmýnýn modellemesi hem günümüzde hem de gelecekte toplumlara güvenilir, verimli ve güvenli bir þekilde hizmet verebilecek su daðýtým sistemlerinin tasarlanmasý ve iþletilmesinin kritik bir parçasýdýr.
Simülasyonlar, gerçek sistemi aksatmadan, çok çeþitli koþullar altýnda meydana gelen olaylara sistemin tepkilerini tahmin etmek için kullanýlabilir. Simülasyonlar kullanýlarak, önerilen sistemlerde problemler öngörülebilir veya mevcut sistemler ve çözümler zaman, para ve malzeme yatýrýmý yapýlmadan önce deðerlendirilebilir.
Örneðin, bir su idaresi, mevcut aboneye verilen hizmet seviyesinden ödün vermeden yangýn durumunda yeterli su saðlayabilecek yeni bir alt bölüm doðrulamak isteyebilir. Sistem hidrolik model kullanýlmadan da inþa edilip test edilebilir ancak herhangi bir problem oluþtuðunda, düzeltmenin maliyeti çok büyük olacaktýr. Proje büyüklüðünden baðýmsýz olarak, model tabanlý simülasyon daha doðru kararlar verilmesine yardýmcý olacak bilgiler saðlayabilir.
TEKSU Türkiye'de su kaybý yönetimi için gerekli ekipman ve hizmetleri saðlamak amacýyla kurulmuþtur. Zaman içerisinde yeteneklerimizi geliþtirdik ve bugün itibarýyla su kaybý yönetimine yönelik planlama, tasarým ve yönetim hizmetlerini tam ölçekli olarak sunmaktayýz.